3 cykler til efteråret

Det er nu, vi går den mørkere tid i møde. Men er det virkelig så skidt? Ikke nødvendigvis. Dog skal man være opmærksom på, at din cykel kommer til at få brug for lidt ekstra opmærksomhed. Vind, regn og slud er nemlig ikke det bedste for din cykel. Ser man dog dette fra sportens side, behøver det ikke være en så skidt ting. Imens det bliver træls at køre i byerne med alt den vind og regn, bliver det næsten dobbelt så fedt at køre i skovene. Her får du eksempler på tre gode cykler til efteråret.

 

Bykørsel og bycykler

Når du kører i byen, skal du være opmærksom på, hvor du stiller din cykel. I og med det begynder at regne, sne og blæse, er det bedste råd at stille din cykel et sted i læ og i tørvejr. Derudover er det vigtigt, at holde din kæde og andre bevægelige dele på din cykel ved lige. En stor fejl, som mange begår, er nemlig kun at smøre kæden med olie. Dog skal man opmærksom på, at det faktisk er alle bevægelige dele af din cykel der kan knække på grund af rust, hvis det ikke bliver smurt. Så sørg for at give hele cyklen den kærlighed og opmærksomhed, som den har brug for. I stedet for at give den olie en gang om måneden, så smør den meget gerne oftere. Det anbefales faktisk, at hver gang du stiger på cyklen, så skal du kigge på kæden og andre bevægelige dele. Begynder de at skifte farve, skal du smøre delene og kæden.

Skal du til at finde din næste cykel, er det en god idé at finde en med indvendige gear, da de har en skærm, der beskytter kæden og andre dele. Derfor ruster den ikke så hurtigt som andre cykler. Når du finder din næste cykel, skal du finde den stelstørrelse, der passer dig bedst. Det finder du ved følgende regnestykke:

Din skridtlængde * 0,61 = din stelstørrelse i cm.

Du skal blot være opmærksom på, at regnestykket ser anderledes ud for mountainbikes og racercykler.

 

Mountainbike

Er du en adrenalinjunkie, der nu vil prøve noget nyt. Så skal du ikke fravælge mountainbike, bare fordi det bliver efterår. Faktisk er det en af de fedeste sæsoner at hoppe på cyklen. Lad ikke de løse blade holde dig fra at tage en tur i skoven. Omgivelserne er i konstant forandring, og det er underlaget også, og derfor bliver det aldrig den samme tur, du tager. Når du skal vælge din næste mountainbike, skal du også her være opmærksom på at finde den rigtige stelstørrelse. Den kan du finde ved den tidligere formel, dog hvor du ganger din skridtlængde med 0,56.

Din skridtlængde * 0,56 = din stelstørrelse i cm.

I stedet for at vælge en af de lidt billigere cykler, kan det betale sig at bruge lidt ekstra, hvis du vil ud på nogle mere ekstreme ture. Cyklen bliver både lettere og kan holde til lidt flere tæsk.

 

Racercykel

Hvorfor skulle du så vælge en racercykel frem for de to ovenstående cykler? En racercykel er måske mere beregnet til forår og sommer. Men det er stadig rigtig fedt at tage en god lang tur på en racercykel. En racercykel er til dig, som ønsker at cykle gennem Danmarks skønne natur og byliv. Den er skabt til de lange afstande og landevejskørsel med høj hastighed. Fordi en racercykel har så tynde dæk, er rullemodstanden mindsket betydeligt. Derudover bygges racercykler typisk sådan, at stellet på cyklen har en lav vægt. Racercykler har også tætliggende gear, som gør det nemt at skifte fra et gear til et nyt. Når du skal finde din racercykel, bruger du igen regnestykket, hvor du i stedet ganger din skridtlængde med 0,66:

Din skridtlængde * 0,66 = din stelstørrelse i cm.

 

Finansiering af din næste cykel

Har du akut brug for en ny cykel, men har du ikke pengene til det, har du mange muligheder for at låne. Du kan først og fremmest spørge dine nærmeste, om de vil låne dig nogle penge. Vil de ikke, eller kan de ikke, må du ud og låne pengene et andet sted. Du kan finde et billigt lån til din drømmecykel her.