Bør man erhverve sig en stationær PC?

I løbet af de senere år har man set en udvikling, hvor de stationære computere bliver udskiftet med bærbare computere, og det kan være udfordrende at finde ud af, om man også burde gøre det. En af hovedårsagerne til, at bærbare computere overtager, er, at de er langt lettere at have med at gøre rent praktisk, da de let kan flyttes rundt, i forhold til hvor man har behov for at bruge den. Når man har en stationær computer, tilslutter man en separat skærm, tastatur og mus, mens en bærbar er opbygget med en indbygget mus i form af touchpad, tastatur, skærm og selve computeren. Denne er hurtig at fragte, hvor det dog kræver lidt mere at fragte sin stationære computer i forhold til at fragte en bærbar computer.

Fordele og ulemper ved en stationær computer

Nogle vil se det som en ulempe, at den stationære computer ikke så let kan fragtes rundt, men det betyder også, at man som regel får mere kraft for pengene, når man investerer i en stationær computer. Det kommer som et resultat af, at der under udviklingen af computeren ikke benyttes specielt mange ressourcer på at komprimere delene i computeren. Modsat er der benyttet en del penge og ressourcer på at sørge for, at computerens dele er små, vejer lidt og har et lavt strømforbrug i en bærbar computer, hvor der også vil være en kort afstand mellem de forskellige komponenter, og dette forårsager sommetider, at man ikke kan holde den bærbare computer kold, når man benytter den. Her er det lettere at holde den stationære computer kold, da der er en større afstand og derved mere luft mellem komponenterne, hvormed udluftningen fungerer en del bedre.

Hvad skal computeren benyttes til?

Det er også værd at overveje, hvad man har i sinde at benytte computeren til, da det også giver et godt billede på, om man skal erhverve en stationær eller bærbar computer. Skal man hovedsageligt benytte computeren til arbejde og i ny og næ se nogle serier, spille Bingo sjov, se på de sociale medier eller lignende, vil det oftest være tilstrækkeligt med en bærbar computer, da dennes ydeevne bør kunne kapere en sådan type af brug. Spiller man derimod ofte nogle krævende spil, hvor der kræves en stor ydeevne fra computeren, kan det være en fordel at investere i en stationær computer. Først og fremmest er der i en stationær computer et bedre grafikkort, således de fleste spil let kan trækkes af computeren. Vil man have en ydeevne på en bærbar, der svarer til ydeevne på en stationær, vil man opleve, at man skal betale nogle højere beløber, hvorfor det kan være en fordel med en stationær computer i et sådant tilfælde.