Derfor kan et ERP – system spare din virksomhed for mange penge

De fleste ved, at enhver virksomhed består af mange forskellige afdelinger som hver især har gang i flere forskellige processer. Disse processer findes både internt i afdelingerne og på tværs af samtlige afdelinger i hele virksomheden. Virksomheden er altså afhængig af at disse processer fungerer optimalt, og at de forskellige afdelinger arbejder godt sammen. Hvis processerne fx går for langsomt eller laver for mange fejl, så kan det gå ud over hele virksomheden, og det vil i sidste ende koste virksomheden penge. Dette kan forklares som en slags domino effekt, da mange af processerne har indflydelse på hinanden. Mange gange opstår disse problemer på baggrund af et ringe overblik over de forskellige arbejdsprocesser. Dette er ikke nødvendigvis en kritik af de ansatte i den pågældende afdeling, da det kan være meget svært at opretholde et godt overblik over alt den data, de forskellige processer producerer. Alt dette kan dog gøres nemmere ved hjælp af en såkaldt ERP – system. Find dit ERP – system her.

Hvad er et ERP – system?

ERP står for enterprise ressource planning, og dette begreb dækker over styringen af virksomhedens forskellige aktiver så som økonomi, salg, lager, produktion og indkøb. Som nævnt herover så kan det det være enormt svært at holde styr på alle de processer som er inkluderes i disse aktiver. For at placere disse aktiver i et system, skabe et overblik og centralisere dem, kan man benytte sig af en ERP – system. Ved at anskaffe sig et alt – omfavnende ERP – system, slipper man for at have flere mindre systemer som måske kun inkludere et enkelt aspekt af virksomheden.

Gør arbejdsprocesserne hurtigere og mindsker produktionsspild

Når man ikke skal have flere systemer åbne for at finde alt den relevante data, så er det kræver det ikke så mange ressourcer at danne sig et overblik. Dette vil gøre arbejdsprocesserne hurtigere og minimere ventetiden. På den måde vil virksomheden altså kunne producere mere på den samme tid, og pengene vil ikke blive brugt på unødig ventetid. Nu når medarbejderne ikke behøver at bruge alt for meget tid på dette, kan de bruges andetsteds, hvilket også hjælper til et mere produktivt arbejdsmiljø. Dette vil i sidste ende kunne spare virksomheden for mange penge.

Gør virksomheden mobil

ERP – systemet har også den fordel, at det er online og kan åbnes på samtlige medarbejderes computere, tablets, telefoner eller hvor de ellers har programmet. Dette medvirker til, at arbejdet er afgrænset til de få personer som har adgang til en bestemt computer, tværtimod kan samtlige medarbejdere åbne programmet, når de vil. Dette gør virksomheden mere mobil og dynamisk, og det vil blive nemmere at vise den pågældende data til udefrakommende, da man også vil kunne åbne programmet udenfor virksomheden. I denne sammenhæng er det dog relevant, at man nemt kan beskytte programmet med en kode, så alle ikke kan benytte det.

Udgivet i Job