Fordele og ulemper ved en PC

Mange vælger efterhånden af udskifte deres stationære computer med en bærbar computer, og er du en af dem, der går med samme overvejelser? Så bør du måske læse med her.

Vælg med omhu

For tiden er bærbare computere langt mere populære, end det gør sig gældende med de stationære computere, og det er der en god grund til. De bærbare computere er langt lettere at have med at gøre, da de blot kan klappes sammen og medbringes rundt i hverdagen. En bærbar computer udgør derfor det perfekte redskab til arbejde, og hvis man ellers ofte er på farten og således ikke ønsker at være fasttømret en enkelt arbejdsstation. Dog er der stadig nogle fordele ved en stationær computer. Her er listet både en række fordele og ulemper ved en PC.

 

Fordele:

  • En PC er langt mere kraftfuld, end det gør sig gældende med en bærbar computer, hvilket gør, at en sådan for eksempel kan trække nogle større spil og programmer.
  • En PC er også mere omkostningsfri, hvilket gør dem bedre egnet til for eksempel erhvervslivet og arbejde end en bærbar computer.
  • En PC kan vokse med dig forstået på den måde, at en sådan kan udvides i blandt andet grafikkort, harddiske og så videre.

 

Ulemper:

  • En PC er stor, klodset og tung, hvilket gør den langt sværere at flytte, end det gør sig gældende med en bærbar computer, som blot klappes sammen og medbringes i hverdagen.
  • En PC er klodset og knap så æstetisk smuk i designet, som det gør sig gældende med en bærbar computer. En bærbar computer opfordrer således til yderligere kreativitet.
  • De bærbare computere er efterhånden mere gennemtænkte end PC’erne, hvorfor brugervenligheden er i top, når der ikke er gået på kompromis med noget i en bærbar computer.

 

 

Få hjælp til reparation

Med en bærbar computer for eksempel en Macbook er det dog sværere selv at løse problemer, idet sådanne computere er mere samlet og kompakte end PC’erne. Derfor er der ved problemer måske brug for kyndig hjælp, hvilken du kan læse mere om her.