Giv smagen af din kaffe et boost med en kaffekværn

Kaffe er vigtigt for danskerne. Faktisk er Danmark en af de mest kaffedrikkende nationer i verden, og faktum er, at der drikkes mere kaffe her i landet end nogensinde før. Før i tiden var kaffe mere set som en nydelse. Den funktion har kaffe også stadig, men den har også forskellige formål, som f.eks. at hjælpe os med at holde os vågne samt give os energi.

Kaffebønnen er en af de mest aromatiske fødevarer i verden. Den indeholder over 800 forskellige aromakomponenter, og denne aroma frigives når kaffebønner kværnes. Derfor får du mange flere smagsaromaer i din kaffe, hvis du selv kværner dine bønner med en kaffekværn, lige inden du skal brygge din kaffe. Det giver dig en større smagsoplevelse og nydelse, og på den måde får du mest muligt ud af din kaffemaskine. Find en kaffekværn her.

 

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber en kaffekværn?

Du skal først og fremmest tage udgangspunkt i den bryggeform du bruger, når du skal vælge kaffekværn. Laver du meget stempelkaffe, skal bønnerne være grove, mens de til filterkaffe skal være medium, og til espresso skal de være fine. Olierne i kaffebønner forsvinder hurtigt når først bønnerne er kværnet, og derfor anbefales det, at du maler dine bønner lige før kaffen skal brygges – det er især vigtigt med espressomaskiner.

Der findes mange forskellige kaffekværne på markedet, og det kan derfor være en svær opgave at finde den rette for dig. Derfor er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i dine behov og krav til din kaffe, og på den måde kan du skære ned i det store udvalg. Derefter skal du overveje, hvor meget du ønsker at bruge på en kaffekværn. Du skal være opmærksom på at som med så meget andet, så hænger pris og kvalitet sammen. Du kan med fordel investere lidt ekstra, da du ikke kun får en bedre kaffekværn, men oftest får du også mere udstyr med, som du kan få stor glæde af. Uanset hvilken kaffekværn du beslutter dig for at investere i, får du mere ud af din kaffemaskine og mere nydelse ud af din kaffe, hvilket vil øge din kaffeglæde.