Glem ikke isolering

Isolering er måske ikke det første man tænker på, når man er boligejer, fordi der er så mange ting man skal holde styr på. Men faktisk kan dårlig isolering hurtigt gå hen og blive til en kæmpe byrde, hvis man ikke holder sig ajour med dette. Det kan blive uoverskueligt med så mange ting, og derfor kan det nogle gange være en god idé at ringe til en professionel, der ved hvad de laver, i stedet for selv at tage hånd om så mange ting på samme tid. At ringe til en professionel for at få fikset hulmur- og loftisolering med papir, kan løse de mange problemstillinger, man måske slet ikke vidste man havde.

Derfor kan isolering blive nødvendigt

Har man dårlig isolering, kan op til 30% af varmen i huset gå til spilde. Man bruger altså op til 3 gange så meget mere energi på et hus med dårlig isolering, end med et hus med god isolering. Her kan hulmursisolering og loftisolering gøre din varmeregning meget mindre. Udover det, kan det også forhindre råd i huset og skimmelsvamp.

Sådan ved du om dine ydervægge trænger til isolering

Det kan være svært at beslutte sig for, at ringe til en professionel, når man ikke kender symptomerne for et dårligt-isoleret hus, når man ikke kan mærke om der bliver brugt mere energi, end der burde. Der findes nogle tommelfingerregler; husets ydervægge trænger til hulmursisolering, hvis huset er over 10 år gammelt, hvis de ikke er blevet efterisoleret grundigt, eller når de føles fordømt og i dårlig stand. Et hus har ikke brug for efterisolering, hvis det er under 10 år gammelt. For at være sikker kan man altid bore et hul i ydervæggene for selv at tjekke, om isoleringen er god eller ej. Ringer man til en professionel, kan han eller hun tjekke termografikkameraet for at se, hvor varmetabet er størst.