Her den nye super–iPhone

Mange har glædet sig som små børn juleaften, men nu er ventetiden snart forbi. Apple har lanceret de nye iPhone-modeller, som både involverer opgraderinger og en helt ny jubilæumsmodel. Således skal iPhone 8 erstatte iPhone 7, og iPhone 8 Plus skal erstatte iPhone 7 Plus. Denne artikel vil dog primært fokusere på den nye topmodel, som har det klingende navn X.

Der er tale om en smartphone, som på mange områder bliver det bedste af det bedste, og selvom de tidligere modeller har været rigtig gode, er der en væsentlig forskel på dem og iPhone X, som sætter nye standarder, ikke kun på funktionalitet men også på prisen som kommer til at være den dyreste iPhone nogensinde. Prisen bliver imellem 8.000-10.000 i listepris for de forskellige modeller(kun forskel i GB stort set). Hos mobilselskaberne ved vi ikke endnu hvad priserne kommer til at blive, men du kan følge med på en side som iPhone-x-priser.dk som løbende laver en opdatering over iPhone X priser. 

Mere skærm – mindre telefon

Det mest markante er det nye design, som iPhone X leverer. Der er virkelig blevet gentænkt i forhold til at udnytte pladsen på telefonen, og det kommer primært til udtryk på telefonens front, hvor du stort set kun ser skærm. Det er vel at mærke reel skærmplads, som kan bruges til noget.

Hjem-knappen er fjernet, og det giver øget plads i bunden af forsiden, som selvfølgelig udnyttes til fulde. Derudover har man trukket kanterne helt ud til siderne, så der ikke er samme spildplads, som det tidligere er set på iPhones. Det gør telefonen æstetisk flot, og det er en fryd for øjet for forbrugere, som går op i den slags.

FACE ID frem for fingeraftryk

Man har også lavet om låsefunktionen, som i den tidligere model handlede om et fingeraftryk fra ejermanden. Det er byttet ud med en ansigtsscanner, som genkender ejerens ansigt og dermed låser telefonen op. En smart og sjov feature, som vil blive modtaget positivt af mange. Begrundelsen fra Apple er, at det er endnu mere sikkert, hvilket vi vil lade være op til eksperterne på netop det område at vurdere.

Anderledes og bedre kamera

Kameraet er både ændret og forbedret. De to kameraer er nu placeret vertikalt i stedet for horisontalt, hvilket selvfølgelig bliver med omvendte fortegn, når man vender telefonen på langs. Derudover er funktionerne forbedret, så kameraet eksempelvis selv kan genkende objekter på billedet og indstille derefter.

Billederne er desuden endnu skarpere, og detaljerne bliver endnu mere synlige på den nye iPhone X.

Forbedret skærm

Er du vild med at se levende billeder på din telefon, så kan du glæde dig til den forbedrede OLED-skærm, som faktisk stammer fra Samsung-telefoner. Det giver en endnu bedre oplevelse, hvis du vil se film og serier på din iPhone, og det vil føles mere som at være der selv.

Den forbedrede skærm gør det også sjovere at kigge i fotoalbummer, fordi billeder bliver farvemæssigt flottere og skarpere.

Trådløs opladning

En af de helt store nyheder er også, at man nu kan lade sin iPhone op trådløst. Det er noget, som andre telefonproducenter allerede har gjort brug af, men nu er tiden altså også kommet for Apple. Det gør livet lettere for mange forbrugere, som ikke længere skal bekymre sig om ledninger, når telefonen er ved at løbe tør. Det er også mere praktisk, hvis man helst ikke vil sidde i hjørnet ved stikontakten, imens telefonen lader op.