Hvad er forskellen på SMS lån, kviklån og hurtig lån?

Du har sikkert hørt begreberne SMS lån, kviklån, hurtig lån, forbrugslån med flere. Det kan skabe stor forvirring, hvis du gerne vil låne penge, for hvad er egentlig forskellen? Den er slet ikke så stor. De mange lånetyper er faktisk de samme. Der er bare gennem tiden skabt forskellige navne til dem. Fælles for dem alle er, at de er hurtige at tage, og du kan have pengene udbetalt i løbet af kort tid. De bliver som regel brugt til forbrug, mens nogle bruger dem til at dække nogle uforudsete udgifter. Vi går her lidt dybere ned i de forskellige lånetyper. For ikke at skulle nævne alle de forskellige låneformer hver gang, kalder vi dem blot SMS lån.

Markedet er i en rivende udvikling

Markedet for SMS lån udvikler sig hele tiden. Staten prøver at sætte begrænsninger på dem, så det ikke bliver så nemt for folk at låne penge. Låneudbyderne svarer igen ved at lave nye og forbedrede lån. Der kommer også konstant nye låneudbydere til, der er med til at skærpe konkurrencen endnu mere. Dette er kun en fordel som forbruger, fordi at lånene bevæger sig i en billigere retning. Nogle lån tilbyder for eksempel en afdragsfrihed for dig som låner. Omvendt kan man også sige, at de mange udbydere gør det svært for dig som forbruger at finde rundt mellem de mange lån. Det findes der dog heldigvis hjælp til. Der er nogle websites, som sammenligner alle de forskellige SMS lån.

SMS lånet sammenlignet med banklånet

Hvis du skal tage et forbrugslån i en bank og hos en udbyder af et SMS lån, vil du hurtigt opleve en forskel. At tage et lån i banken kan virke meget gammeldags, fordi du som regel skal til et møde med din bankrådgiver. Skal du tage et SMS lån, kan du gøre det hjemme fra sofaen, og tilmed få svar inden for kort tid. Det virker meget mere moderne, og derfor er det også tiltalende for mange. Samtidig kan tanken om at skulle snakke med en bankrådgiver om et forbrugslån skræmme mange. Faktisk så er der efterhånden ikke den helt store forskel i renterne mellem et SMS lån og et banklån. Dermed ikke sagt, at du ikke skal tjekke, for der kan være! Der hvor SMS lånet som regel kan blive dyrere er i forskellige gebyrer, der kommer ved stiftelsen. Disse gebyrer glemmer mange at tænke over, og derfor ender de med gæld efter stiftelsen af et SMS Lån. Er du opmærksom på disse og har pengene til tilbagebetalingen, bør du dog ikke være så bekymret. Alt kan være fint, hvis man har kontrol over tingene.

For at runde af og konkludere, så er der altså ikke den store forskel på SMS lån, kviklån, hurtig lån, forbrugslån og hvad de nu ellers hedder.