Hvilke fordele er der ved at skifte til energirigtige vinduer?

Vinduerne i din bolig kan påvirke dig mere end du måske tror. Gamle vinduer, eller vinduer der er misvedligeholdte, kan fungere som en magnet for fugt og svamp. Hvis vinduerne er utætte, kan træk og kuldenedfald påvirke indeklimaet i din bolig negativt og samtidig give dig en større varmeregning end nødvendigt. Det største varmetab i boligen sker nemlig ofte gennem vinduerne, og derfor kan det godt betale sig at skifte til en mere energirigtig løsning – både for miljøet og for din pengepung.

Spar penge

Helt nye vinduer kan godt virke som en stor investering, men på længere sigt er det en investering der opvejes og faktisk nemt kan være det værd. Hvis det er længe siden at dine vinduer er blevet renoveret, og de er ved at være slidte, kan de faktisk være en større udgift for dig end nødvendigt. Ved at skifte eller renovere dine vinduer, så de bliver mere energirigtige, kan du sørge for at isoleringsevnen kommer i top. På den måde bruger du mindre energi på at varme huset op, og mindre varme går tabt gennem ruderne. Derudover mindskes din CO2udledning også, og du kan spare penge, samtidig med at du har god samvittighed og hjælper klimaet. 

Andre fordele

Udover en varmebesparelse kan energirigtige vinduer også være med til at modvirke ubehagelig træk og utæthed, samt at der bliver fodkoldt i din bolig. Du kan også undgå kuldenedfald fra vinduesoverfladerne, hvilket gør det lettere at indrette dit hjem, uden at skulle tænke på placeringen af møbler og lignende. Du kan for eksempel nemt placere din sofa foran et vindue, med udsigt ud over haven, uden at være bange for at blive chikaneret af fugt og kulde. Slutteligt slipper du også for, at kulden er med til at lave kondens på ruden, der fører til skimmelsvamp og råd.