Sådan finder du den rigtige a-kasse for dig

A-kasse markedet kan for mange danskere virke uoverskueligt. Dine kollegaer bruger måske forskellige a-kasser, og det samme gør dine venner og familiemedlemmer. De synes alle til at være godt tilfredse, så hvad skal man vælge? Det er et rigtig godt spørgsmål og ikke mindst et spørgsmål som mange sidder med dagligt. Her i artiklen ønsker vi at gøre dig klogere, når det kommer til valg af den rigtige a-kasse for dig. God læselyst!

Findes der en a-kasse i din branche?

Noget af det første du skal være opmærksom på er, om der findes en billig a-kasse i din branche. Det gør der for eksempel for lærere, journalister og så videre. Der kan være store fordele ved at melde dig ind i sådan en a-kasse, fordi de kender til de problematikker, der kan være i branchen, og deres kendskab til den er indgående. Det vil også oftest være denne a-kasse, der er inde at forhandle overenskomst i din branche, og derfor kan det altså være en god ting at være medlem af den. Det er ikke alle brancher, der har en a-kasse, men tit har branchefolk det med at samles i den samme a-kasse. Dette vil du helt sikkert kunne læse på den pågældende a-kasses hjemmeside, inden du foretager en eventuel indmeldelse.

Sammenlign altid priser, vilkår med mere

Hvis der nu ikke er en foretrukken a-kasse i din branche, bør du altid sammenligne de andre pågældende a-kasser grundigt. Der findes heldigvis gode guides til den slags. Du bør altid kigge på priser og andre fordele som for eksempel rådgivning og eventuelle rabatter. Kommer du for eksempel med i en netværksgruppe eller noget ved indmeldelsen? Mange a-kasser holder også løbende forskellige arrangementer, som kan være spændende for mange erhverv at deltage i. Det er en bonus ved en a-kasse og udnytter du dem, kan det være med til at fremme din karriere. En anden vigtig pointe er også at læse anmeldelser fra a-kassen. Det kan for eksempel være på deres Facebook side eller på Trustpilot. Er kunderne generelt tilfredse? Her kan du hurtigt få en indtryk af, om du bør foretage en indmelding.

Er der fagforening samme sted?

Vil du også gerne have en fagforening kan det give mening for dig at have både a-kasse og fagforening samme sted. Så skal du ikke tænke over at skulle betale flere regninger og er det en branche a-kasse/fagforening, så kan de også hjælpe dig bedre, end hvis du for eksempel har fagforening et andet sted. En anden vigtig ting at undersøge er også altid, hvorvidt den pågældende fagforening/a-kasse har en afdeling nær dig. Det er træls at skulle til at køre land og rige rundt, hvis du skal have hjælp. Undersøg altid dette inden indmeldelsen.

Udgivet i Job