Spar penge på blæk – så enkelt er det

Det er nok primært kontormedarbejdere som til dagligt tænker over, hvor mange blækpatroner man rent faktisk benytter til sig af, når man printer dagligt. Men selv dem som printer hver dag tænker ikke altid over, hvor dyrt det rent faktisk kan blive i længden. Det kan nemlig ende med at blive en ret stor udgift, og sådan er det især, hvis man ikke tænker sig om, når man køber dem og bruger dem. Der er nemlig flere ting man kan gøre for at undgå at bruge unødigt mange penge på sit blækforbrug.

Undgå at rense printeren alt for tit

Printeren bruger ikke kun blæk, når den rent faktisk printer, men den bruger også en smule blæk, hver gang den renser. Mange printere gør det helt af sig selv, når man måske ikke har brugt printeren i et stykke tid. Man kan dog også rense printeren selv, men i langt de fleste tilfælde, vil det blot være spild af blæk. For at undgå dette unødige blækforbrug, kan man købe en laserprinter som koster mindre at benytte.

Køb kompatible blækpatroner

Printerproducenterne producerer selvfølgelig også deres egne blækpatroner, og eftersom deres printere er så billige, så er det blækpatronerne de skal tjene penge på. Dette medfører desværre at prisen på originale blækpatroner bliver skyhøj, og gør at det i sidste ende kan blive ret dyrt at købe blæk ind. Der findes dog heldigvis en anden og langt billigere mulighed for at købe blæk, man kan nemlig købe kompatible blækpatroner. Kompatible blækpatroner produceres af uafhængige producenter som ikke selv sælger printere. Disse uafhængige producenter kan sælge blækpatronerne langt billigere end de originale printerproducenter. Selvom de kompatible blækpatroner er langt billigere, så er oftest lige så gode som de originale blækpatroner. Køb dine blækpatroner her.

Du har stadig reklamationsret selvom du bruger kompatible blækpatroner

Mange holder sig fra kompatible blækpatroner, da de tror at deres reklamationsret på printeren frafalder, hvis de benytter sig af dem. Dette er dog ikke tilfældet. Reklamationsretten frafalder kun, hvis printeren går i stykker på grund af en fejl ved blækpatronen. Man kan derfor roligt købe kompatible blækpatroner, uanset hvilken printer man har.

Udskriv ikke dine billeder selv

Det kræver som bekendt langt mere blæk at printe billeder, end det gør at printe normal tekst. Hvis man ynder at printe billeder, kan man nemt få det gjort via en online bestilling. Dette koster selvfølgelig lidt, men til gengæld bliver billederne også langt bedre.