Vælg et kamera, der passer til dig

Hvis du skal ud og købe et nyt kamera, er der mange valg, der skal tages stilling til, hvad enten du skal købe dit første kamera eller opgradere dit nuværende. Et af disse valg er, hvilken type kamera der er det rigtige for dig. Herunder kan du læse mere om de forskellige kameratyper og derved få en fornemmelse af, hvilken slags der passer til dig og dine behov.

De forskellige kameratyper

Kompaktkamera
Dette er en kameratype for dem, der ikke gider at bruge tid på at indstille kameraet før, de tager et billede. En af fordelene ved dette kamera er, at det ikke fylder så meget. Det vil sige, at du kan have det i lommen, i tasken eller i hånden, uden af det generer dig, eller at det virker klodset. Derudover er det et kamera, der er nemt at bruge, da du mere eller mindre bare skal pege og trykke på en knap.

Spejlreflekskamera
Denne type er meget kendt, og det er mest for dem, der gerne vil kunne tage billeder i høj kvalitet, skifte objektiv og have kontrol over kameraets indstillinger. Som navnet antyder, så indeholder kameraet et lille spejl og en prisme, der sørger for, at det billede du ser i kameraet, når du tager billedet, også er det samme som det endelige billede. Derudover har et spejlreflekskamera også en større billedsensor end et kompaktkamera, og det er derfor, at billedkvaliteten kan være bedre.

Systemkamera
Dette er en nyere kameratype, der er kommet på markedet, som kan de samme ting som et spejlreflekskamera, men det hele er samlet i et mere kompakt kamera. Dermed indeholder et systemkamera også en stor billedsensor, og det er muligt at skifte objektiver, som er nogle af grundene til, at man førhen valgte et spejlreflekskamera frem for et kompaktkamera. En af forskellen er dog, at systemkameraet er spejlløst, men til gengæld er det nemmere at transportere end et spejlreflekskamera.

Få råd til at tage dine drømmebilleder

Hvis du har fundet ud af, hvilken kameratype der passer til dig, så kan det være, at du gerne vil ud at investere i et. Dette kan dog være en dyr fornøjelse eller hobby, da du foruden kameraet også kan vælge at købe forskelligt tilbehør til dit nye kamera. Hvis du ikke har råd til at købe kameraet lige med det samme, så kan du vælge at tage et lån ved minifinans.