Få et professionelt CV og bliv taget seriøst i jobsøgningen

Hvis du er jobsøgende, kender du formentligt alt til at bruge nærmest uendeligt mange timer foran computeren med at søge, skrive ansøgninger og udforme det perfekte CV. Det er hårdt arbejde at være jobsøgende, og processen kan til tider virke uoverskuelig. Men selvom det kan være hårdt, er det helt essentielt at gøre sig umage, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at få et job. Det er meget nemt at se forskel på sjuskede og gennemarbejdede ansøgninger og CV’er. Derfor er det også meget vigtigt at vise en kommende arbejdsgiver, at man gør sig umage og virkelig ønsker at få det pågældende job. Mange har en tendens til at lægge alt fokus på den gode ansøgning på bekostning af CV’et. Dette er en skam, da CV’et er det første en arbejdsgiver kigger på og dermed det, som skal fange interessen. Heldigvis kan du relativt nemt forbedre dit CV og dermed øge dine chancer for at få et job.

Målret dit CV og skærp dine chancer for at blive ansat

Et CV skal først og fremmest indeholde information om dig selv, dine kompetencer og tidligere resultater. Det kan være en god idé at starte sit CV med en kort, overordnet sammenfatning af, hvem du er, så din personlighed stærkt skinner igennem. Man kan fordelagtigt vælge at sætte sit CV op i omvendt kronologisk orden, således at det seneste job står først. På den måde bliver CV’et meget overskueligt og læsevenligt. Dog skal man huske på, at et CV ikke blot er en opremsning af alle oplevelser i ens liv. Det er nemlig meget vigtigt at udvælge de relevante kompetencer, så de fremgår med tydeligt henblik på det job, der søges. Derudover bør man også huske, at det ikke er nok at anføre kontaktoplysninger på ansøgningen. Disse oplysninger skal også være på CV’et, så arbejdsgiveren let kan komme i kontakt med dig.

Send et godt signal med et professionelt CV

Hvis man er på udkig efter et job, er det altså væsentligt at have et godt CV, der tager sig professionelt ud. Det gælder både rent indholdsmæssigt men også selve opsætningen. Hvis CV’et er rodet og uprofessionelt sat op, vil det fremstå sjusket og sende de forkerte signaler. Derfor bør man gå efter et overskueligt design, hvor indholdet kommer i fokus. Hvis du har brug for hjælp til opsætningen af et professionelt CV, kan du nemt og hurtigt benytte et online CV redigeringsprogram til dette.

Udgivet i Job