Sikkerhed fremfor alt

Når du skal bruge mange timer i skoven eller i marken, er det uhyre vigtigt med det rette udstyr ved hånden. Det handler ikke kun om fede maskiner men også om at have det rigtige sikkerhedsudstyr. Er du i tvivl om, hvordan du bedst muligt sikrer dig, kan du tage en snak med professionelle fagfolk. Der er mange professionelle maskinforhandlere rundt omkring i landet, der står klar til at hjælpe dig.

Har du husket?

Er du den heldige ejer af nyindkøbte maskiner til marken eller skoven, så kender du til følelsen af, at det kun kan gå for langsomt med at komme i gang. Det kribler næsten i fingrene for at komme ud i naturen og bruge dit nye udstyr. Men har du nu husket at købe sikkerhedsudstyr til formålet? Store maskiner er ikke legetøj, og det er derfor vigtigt, at du ikke går på kompromis med sikkerheden. Her kommer der et par forslag til, hvilket sikkerhedsudstyr du kan investere i:

  • Sikkerhedshjelm med visir: Når du bruger mange timer i skoven med diverse skovhuggeropgaver på programmet, er det en god idé at bruge en hjelm. Måske har du fuldstændig styr på, hvad du laver, og hvordan maskinen fungerer. Men du kan aldrig have kontrol over nedfaldne grene eller et stykke træ, der pludseligt flyver gennem luften.
  • Høreværn: Mange maskiner larmer rigtig meget. For at sikre at du også kan høre dine venner rose dit fine stykke arbejde i skoven, er det oplagt at benytte et høreværn.
  • Støvmaske: Meget udendørsarbejde kan bringe en del støv med sig. For at undgå kriller i halsen og en slem hoste, kan du bruge en støvmaske.
  • Sikkerhedstøj og -sko: Det er også vigtigt at have det rigtige tøj på. Arbejder du fx i skoven med brændekløvere eller flishuggere, er det en god idé med tøj, der beskytter hele kroppen.